96 szvitan krisztina

Szvitán Krisztina (Budapest, 1981.október 10.)

1988-ban, 7 évesen kezdett el pingpongozni a BSE-ben. A klubban Nagy Balázs volt az edzője, akivel szép sikereket értek el közösen, hiszen 1996-ban az ő vezetésével csapatban serdülő Európa-bajnokok lettek Kurimay Dórival és Vass Timeával.
Tizenöt évesen tagja lett a felnőtt válogatottnak, ahol Chikán István több Európa Liga meccsen is számított rá. A serdülő és ifi évek voltak számára a legsikeresebbek, utánpótlás magyar bajnokságon serdülőben és ifiben is egyéni magyar bajnoki címet szerzett.
Ezekben az időkben a játékát problémák adódtak a derekával és később kiderült, hogy porckorong sérvet kapott 15 éves korában. Ez megpecsételte a további lehetőségeit az asztaliteniszben, mint profi játékos. Ezzel együtt 25 éves koráig ugyan még felnőtt válogatott tudott maradni, de sajnos a nagyobb terheléssel járó edzéseket nem tudta elvégezni, amire szükség lett volna a fejlődéshez. 2006-ban elvégezte a gyógymasszőr iskolát, azzal az elgondolással, ha már ennyi mindenen ment keresztül a sérülése miatt, akkor megpróbál másoknak segíteni, hogy hogyan előzzék meg illetve kezeljék a sérüléseket.
Az évek alatt a játékot sem hagyta abba egészen 2014-ig. Pályafutása nagy részét felnőttként a Budaörsi Sport Clubban töltötte, ahol 2011-ben a csapat tagjaként magyar bajnoki címet szereztek.
Jelenleg is dolgozik masszőrként a felnőtt válogatott mellett, illetve a játékot abbahagyva szakosztályvezetői lehetőséget kapott 2012-től Budaörsön.
A válogatotthoz 2006-ban került masszőrként, ezt a munkát egészen 2013-ig végezte, majd egy kis kihagyás után 2015-től újra a válogatott masszőreként dolgozik.

 

Go to top