A Magyar Asztalitenisz Szövetség és a Decathlon sportszergyártó- és kereskedő cég pályázatot hirdet olyan egyesületek, szakosztályok számára, amelyek a 2014-2015-ös évben általános iskolai testnevelésórák keretén belül rendszeresen oktatnak 6-9 éves gyermekeket asztaliteniszre. A pályázat győztesei pénzügyi támogatásban részesülnek.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség kiemelt célja, hogy a sportág bázisát szélesebb alapokra helyezze. Ennek legfontosabb pillére, hogy minél több gyermekkel szerettessük meg a sportágat, minél több gyermek kezdjen el asztaliteniszezni. A mindennapos testnevelés bevezetése az általános iskolákban kiváló lehetőséget teremt arra, hogy azok az egyesületek, melyeknek lehetőségük van rá, iskolai órák keretén belül oktathassanak akár teljes osztályokat is, majd a legtehetségesebbek az egyesület keretein belül versenyszerűen folytathassák a sportolást.

A mostani "Sulipingpong" pályázat még csak a kezdet. Az első év(ek) tapasztalatai, legjobb példái nyomán szeretnénk kialakítani azt a mintamodellt, melyet más egyesületek figyelmébe is tudunk ajánlani és melyre a sportág jövőjét alapozhatjuk.

A pályázat részletei ITT.

Pályázat nyertesei: ITT.

Go to top