ifjusagi-serdulo-nezetkozi-ittf-natran-roland-alairas-2017

Idén már sorozatban ötödször rendezi meg Magyarország, azon belül is Szombathely az ITTF World Junior Circuit egyik versenyét. Az ezt szentesítő szerződést kedden írta alá Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz-szövetség elnöke. Az is eldőlt, hogy jövőre szintén hazánkba látogatnak a világ legjobb fiatal pingpongosai.

Az ITTF World Junior Circuit a legjelentősebb, fiataloknak kiírt versenysorozat, gyakorlatilag a serdülő és ifjúsági játékosok World Tourja. Ezért is nagy szó, hogy 2017-ben (november 8-12. között) sorozatban ötödször lesz az egyik állomása Magyarországon.

„Ez a verseny a nemzetközi utánpótlás-versenysorozatban az egyik legfontosabb versennyé nőtte ki magát. Az idei viadal szerződését ma írjuk alá a nemzetközi szövetséggel – mondta a hivatalos „ceremónia" előtt Nátrán Roland.Mind szakmai, mind sportdiplomáciai szempontból fontos ez a verseny Magyarországnak."

Szombathely nagyjából hasonló távolságra fekszik Budapesttől és a schwechati repülőtértől, de nem csak ezért népszerű a versenyzők körében.

„Az elmúlt évek részvételi adatai és az idei várható adatok azt mutatják, hogy hatalmas versenyzői létszámmal kell megbirkóznunk, ami persze örömteli – folytatta a MOATSZ elnöke. – Előfordulhat, hogy korlátoznunk kell az indulók létszámát. Ez egyrészt óriási siker, másrészt szomorúságot is okoz. Több mint ötven országból vesznek részt a versenyzők négy kontinensről. Az asztalitenisz-szövetségen túl az egyik oszlopos partnerünk, a Pannonsport már olyan tapasztalattal bír, hogy a versenyszervezés szerintem nem hagyhat kivetnivalót maga után. Szeretnek ide jönni a külföldi versenyzők, nagy presztízse van annak, ha valaki meg tudja nyerni ezt a tornát."

Magyarország nem alanyi jogon kapja meg ezeknek a versenyeknek a rendezési jogát, arra minden évben pályázni kell. Örömteli hír, hogy az ITTF döntése értelmében hazánk 2018-ban is vendégül láthatja a világ legjobb fiatal játékosait, szintén Szombathelyen.

Go to top