edzoi-program

A sportágunkban folyó szakmai munka elismerésének is tekinthetjük, hogy az Utánpótlás Edzők Program keretén belül hét régióban összesen 14 asztalitenisz-edző számára biztosít kvótát a Sportért Felelős Államtitkárság.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága kifejezetten a fiatalabb korosztályokkal foglalkozó edzők, testnevelő tanárok, másrészt egyes nem olimpiai sportágak területén tevékenykedő edzők részére új, kiegészítő juttatási rendszert kíván bevezetni.

Az Utánpótlás Edzők Program az Államtitkárság célkitűzése alapján segít a Programba bevonásra kerülő sportszakemberek jövedelmi viszonyainak javításában, illetve edzői életpálya megalapozásában.

A Programba kerülő edzők foglalkoztatására a Sportért Felelős Államtitkárság a Program első évében 400 millió támogatást biztosít. A Programban egy bérezési kategóriát biztosítanak havi bruttó 91 729 forint (havi nettó 50 000 forint) személyenkénti jövedelemmel.

Az államtitkárság a fentieknek megfelelően közigazgatási régiónként két-két, azaz összesen 14 edzői kvótát biztosít az asztalitenisz számára! A minisztérium ezzel a sportágban folyó szakmai munkát is elismerte, és a korábbi személyes tárgyalásoknak is köszönhető, hogy 14 asztalitenisz-edző élhet ezzel a lehetőséggel.

A szövetség által elindított, valamint támogatott programok tehát nem hiábavalók, van létjogosultságuk. A most kiosztott kvóták száma is bizonyítja, hogy az utánpótláscentrumok létrehozása, „A Sport Legyen a Tied!" programsorozatban és a sportágválasztókon való aktív részvétel, a japán sportiskolával történő együttműködés, a hátrányos helyzetű térségek iskoláinak támogatása, az eszközfejlesztési pályázatok, a pedagógus-továbbképzési programok mind a fejlődés útját szolgálják.

A Programba való bekapcsolódás előfeltétele az utánpótlás-nevelésben tevékenykedő edzők regisztrációja a szakszövetségnél. Kizárólag olyan edzőkre lehet javaslatot tenni, akik testnevelő tanári vagy asztalitenisz-edzői képesítéssel rendelkeznek. A támogatási időszak várhatóan 2017. március 1-től 2018. február 28-ig vonatkozik majd.

Go to top