szocsi

Majoros Bence és Ecseki Nándor csütörtökön kezdi meg szereplését a Szocsiban rendezendő U21-es Európa-bajnokságon. Szudi Ádám kiemeltként később kapcsolódik be a küzdelmekbe.

Idén rendezik meg először az U21-es asztalitenisz Európa-bajnokságot, mégpedig a 2014-es téli olimpiának is otthont adó Szocsiban, február 2. és 5. között.

A magyar színeket három fiatalember, Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Majoros Bence képviseli. Az egyéni versenyszámok csütörtökön kezdődnek az első csoportkörrel. A 48 selejtezős játékos 12 csoportban küzd meg a következő körbe kerülésért, ehhez a csoportok első két helyén kell végezniük. Majoros Bence a 3. csoportban a szlovák Alexander Valuchhal és a fehérorosz Gleb Samrukkal találkozik, míg Ecseki Nándor a 10. csoportba került, a fehérorosz Aljakszandr Hanyin, a spanyol Miguel Vilchez és a luxemburgi Luka Mladenovic társaságában.

A második szakaszban az első csoportkörből továbbjutó 24 játékost a nyolc kiemelttel, köztük Szudi Ádámmal nyolc négyfős csoportba osztják be. Innen szintén az első és második helyezettek jutnak tovább, a legjobb 16 közé, ahonnan már egyenes kieséses rendszerben zajlanak a további küzdelmek. Minden egyéni mérkőzés négy nyert szettig tart.

Párosban három szett szükséges a győzelemhez, és nincs csoportkör, egyből egyenes kieséses rendszerben kezdődik a verseny. Majoros a horvát Tomislav Pucarral indul, második kiemeltként, míg az Ecseki, Szudi kettőst hetedikként rangsorolták. Párosban mindkét magyar érdekeltségű egység kiemelt az első fordulóban, tehát Majorosék és Ecsekiék is a nyolcaddöntőben kezdik meg szereplésüket.

Go to top