Kora reggeltől késő délutánig pattogott a labda az Egyetemi Körcsarnokban, ahol március 13-án került megrendezésre az asztalitenisz MEAFC kupa. Hajdu István versenybíró arról adott tájékoztatást, hogy hetvenhárman neveztek be a küzdelmekre.

Az ifjúsági fiúk mezőnyében érvényesült a papírforma, ugyanis az első helyen kiemelt miskolci Laczkó Dániel játszmát sem veszített, úgy került a döntőbe, ahol a tiszaújvárosi Gyuricskó sem tudta megállítani, ennek következtében az MVSI sportolója ünnepelhetett.

A III osztályú férfiak mezőnyében is elmaradt a meglepetés. Laczkó Sándor (akinek élvonalbeli múltját szükségtelen emlegetni) meg sem izzadt, egyik akadályt vette a másik után, ellenfelei csak gratulálni tudtak neki. A fináléban Filácz Attilával került szembe, akiről azt kell tudni, hogy az elmúlt években rengeteget edzett, ennek következtében sokat fejlődött, és noha meglehetősen furcsa stílusban üti a labdát, eredményes tud lenni. A sorsolás szeszélye folytán az első fordulóban saját fiával, Dániellel került szembe, akit négy játszmában győzött le, aztán Bári (Boldva) és Balázs (Tiszaújváros) következett, akik ellen már játszmát sem veszített. A döntőben került szembe Filácz Attilával, aki nem tudta megkérdőjelezni Laczkó sikerét, igaz, egy játszmát azért ellopott tőle.

A II osztályú egyéniben az ózdiaknak volt okuk az örömre, ugyanis a balkezes Oláh Krisztiánt senki sem tudta megfékezni, ráadásul párosban, klubtársával is az első helyen végzett.

-         Az idei kiírás is sikert aratott – összegezte véleményét a versenyek után Holdi László, a MEAFC szakosztályvezetője. – Igazolódott, hogy szükség van az ilyen jellegű viadalokra, és szívesen jönnek el rá a megye távolabbi településeiről is. Tizenkét asztalon bonyolítottuk le a vetélkedést, de így is délután négy órakor zárult a viadal.

A győztesek. Férfi páros: Oláh Krisztián, Lövey Ádám (Ózd VSE). II. osztály férfi egyéni: Oláh Krisztián (Ózd VSE). III. osztály férfi egyéni: Laczkó Sándor (MVSI). Ifjúsági fiú egyéni: Laczkó Dániel (MVSI.

                                                                                                         D. L.

Go to top