slt-debrecen

Természetesen nem zenekari turnéról van szó, hanem arról az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága által létrehozott rendezvénysorozatról amelyet a Magyar Diáksport Szövetség koordinál. A Sport legyn a Tied! program a tizenharmadik állomására érkezett el május 29-én Debrecenbe, ahol az Oláh Gábor úti sportcsarnokban ismét több száz gyermek választotta a Facebook helyett sportágak egyikét. A megnyitón Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés alelnöke tolmácsolta azt a tényt is, hogy a debreceni állomást nem csak a városból, de a környező településekről is szép számú fiatal látogatta meg.

 

Sportágunkat a DABE küldöttei mutatták be, így a gyermekek megismerkedhettek a pingpong alapjaival, ám a kiváncsiabbak az adogatógépes gyakorlatokat is kipróbálhatták.

„Az ország második legnagyobb városában joggal volt várható, hogy teljes mértékben kihasznált legyen a sportcsarnok. A rendelkezésre álló időben fél pillanatra sem voltak szabad asztalok, ami azt hiszem elég jól tükrözi az asztalitenisz iránti érdeklődést a diákok részéről" - nyilatkozta Olajos László, a közreműködő és a sportágat kitűnően reprezentáló Debreceni Asztalitenisz Baráti Egyesület egyik alapító tagja.

A Sport Legyen a Tied! sorozat már eddig is több mint 7000 iskolást ért el, ám ezen felül még a 2015/16-os tanév első félévében, további 200 alkalmat biztosít arra, hogy az iskolás korúak testközelből találkozhassanak a kedvenc sportágukkal és kipróbálhassák azt. Ahhoz, hogy a gyerekek az iskolákban el is tudjanak kezdeni sportolni a program 500 millió forint értékben biztosít sportszertámogatást, melyet a MOATSZ is maximálisan kihasznál az asztalitenisz részére.

Go to top