1.         A verseny célja:

Rendszeres versenyzési lehetőség biztosítása a nem sportegyesületi keretek között sportoló, valamint az igazolással rendelkező, de ranglista pontot még nem szerzett gyermekek számára.

A verseny rendezésének célja továbbá az utánpótlás-nevelés segítése, új tehetségek felkutatása, felzárkóztatása.

2.         A verseny helye, időpontja:

A versenyt a 2015/2016 tanévben az eddigi kiíráshoz hasonlóan  6 fordulóban  változó helyszíneken rendezzük meg. A versenyhelyszínek is a korábban már megismert, a résztvevő települési oktatási intézmény, vagy önkormányzati sportlétesítmény lehet.

A tervezett időpontok:

I. forduló                    2015. október  10.   9.00 óra /szombat/        BONYHÁD

   Versenybíró: Németh István

II. forduló                   2015. október 24.   9.00 óra /szombat/                BÁTA

    Versenybíró: Ágner László

III. forduló                  2015. november 28.   9.00 óra /szombat/     TOLNA

    Versenybíró: Ágner László

IV. forduló                  2016. március

 V. forduló                  2016. április                                                  

VI. forduló                  2016. május                                                  

Az V.-VI. forduló időpontja és helyszíne a 2016. I.f.évi versenynaptár szerint kerül megállapításra.

 

3.         A verseny rendezője:

 

A versenyt a Tolna Megyei Asztalitenisz Szövetség rendezi.

A verseny főbírója: Vermes György elnök    

4.         Versenyszámok:

Fiú és leány egyéni verseny minden korcsoportban.

5.         Korcsoportok:

I. korcsoport               2006-ban vagy később születettek

II. korcsoport              2004-2005-ben születettek

III. korcsoport             2002-2003-ben születettek

IV. korcsoport             2000-2001-ben születettek

6.         A verseny résztvevői:

A versenyen részt vehet minden Tolna megyei általános iskolai, vagy középiskolai tanuló, akit a korcsoportja szerint a csapatvezetője a versenykiírásnak megfelelően  benevez.

A versenyen részt vehetnek azon igazolt egyesületi versenyzők is, akik 2014/15 versenyévben 5 ranglista pontot nem meghaladó eredményt értek el. Ezen versenyzők is csak tanintézetük színeiben szerepelhetnek.

 Minden versenyző csak a saját korcsoportjában indulhat.

Amennyiben egy korcsoportban 3 főnél kevesebb induló versenyző jelenik meg, a megjelent versenyzők egy korcsoporttal feljebb indulhatnak. Az elért helyezésük szerinti pontot saját korcsoportjukban ismeri el a versenybíróság. A díjazás is a saját korcsoportban elért helyezés szerinti lesz.

Minden csapat rendelkezik a versenykiírással, így  a versenyidőpontok ismeretesek. Ennek megfelelően a csapatok végleges összeállítása a verseny előtti napon lehetséges, aminek következtében a nevezés elektronikus úton lehetséges mindenki számára. A nevezés alapján a versenynapra kész sorsolással érkezhet a versenyt vezető versenybíró, ezzel rendezettebb, áttekinthetőbb és gyorsabb verseny-lebonyolítást biztosítva. A sorsolást a versenynapon már nem változtatjuk meg, a meg nem jelent versenyző ellenfele 3:0 eredménnyel nyerhet. Ez a szabály természetes és közismert, ezért a 2015/16 évi bajnokságban szigorúan betartjuk.

A helyszínen nem lehet nevezni, mert az a sorsolás felborításával jár, a verseny kezdetét megváltoztatja, így a verseny vége is késedelmet szenved!

Eredményhirdetés: Amennyiben ezt a résztvevők elfogadják, a versenybíró belátása szerint, a verseny állásához igazodóan a befejeződött versenyszámokban eredményhirdetésre kerülhet sor. Azonban az eredményhirdetés ideje alatt természetesen a versenyzés szünetel.

A versenyen azok a tanulók, akik nem rendelkeznek orvosi engedéllyel, az őt nevező csapatvezető felelősségére nevezhető és vehet részt a versenyen. A versenybíróság az ebből eredő problémáért felelősséget nem vállal.

A versenyre benevezett versenyzők a helyszínen diákigazolvánnyal azonosításra a versenybírónál felszólítás nélkül kötelesek bejelentkezni a verseny megkezdése előtt 30 perccel!

Nevezés:

Nevezni a forduló napját megelőző péntek 18.00 óráig  elektronikusan a

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

e-mail címre küldött nevezési lapon kell. Csak az elektronikusan megküldött nevezéseket fogadjuk el. A helyszínen nem lehet nevezni. /A megküldött nevezési lap word formátumban van, ezért közvetlenül beírhatók az adatok. A beírt adatokkal kitöltve közvetlenül átküldhető a megjelölt nevezési e-mail címre./

 A versenyek gördülékeny lebonyolítása érdekében kérjük a nevezéseket a megadott elérhetőségen időben megküldeni. Kérjük a nevezéssel egyidejűleg a csapatvezető adatait, elérhetőségét megküldeni a versenybíróság részére /Csapat (tanintézmény) név; Csapatvezető neve; postacím; mobil-telefon; e-mail;/. 

Nevezési lap

 

A versenyen a MOATSZ verseny- és játékszabályai érvényesek. A szabályzat a  www.moatsz.hu honlapról letölthető.

7.         A verseny lebonyolítása:

A különböző versenyszámok a nevezési létszámtól függően, körmérkőzéses vagy kieséses rendszerben kerülnek lebonyolításra. Minden mérkőzés 3 nyert játszmáig tart. A játszmát az a versenyző veszíti el, akinek először van 11 rontott ütése, és legfeljebb 9 sikeres ütése van. Amennyiben ez nem teljesül, akkor addig kell játszani, amíg a két versenyző közül valamelyik két pontos előny nem szerez.

A hat forduló során minden fordulóban eredményt hirdetünk. Az utolsó forduló után összesített értékelésre is sor kerül, ahol a versenyzők és iskolák összesített eredménye dönti el a végső – összesített – sorrendet.

A versenyben részt vevő versenyzők fordulónként az alábbi táblázat szerinti pontokat gyűjtik:

I. helyezés                                          7 pont

II. helyezés                                         5 pont

III. helyezés                                        4 pont

IV. helyezés                                       3 pont

V-VIII helyezés                                  2 pont

A versenyen indulásért           1 pont jár minden benevezett és mérkőzést játszó versenyzőnek

Csak azok a versenyzők kapnak indulásért pontot, akik a helyszínen megjelentek, s a sorsolás szerinti legalább egy mérkőzést lejátszottak!

8.         Díjazás:

Az egyes forduló során elért eredmények alapján korcsoportonként az I-IV. helyezett versenyzők oklevél díjazásban részesülnek.

Az összesített értékelés az egy-egy fordulóban megszerzett egyéni helyezésért kapott összes pontszám alapján történik. A legtöbb pontot elért versenyzők korcsoportjukban az I.-IV.helyezésük szerinti érem díjazásban részesülnek.

A nevezett versenyzők tanintézetük szerinti csapatot alkotnak. A csapatok eredménye a csapattagok által elért pontszámok alapján, azok összesítésével kerül értékelésre.   

A legtöbb pontot elért iskola csapata elnyeri a Tolna Megyei Diák Kupa serleget.

9.         Költségek:

 

A verseny hat fordulójának versenybírói és díjazásával kapcsolatban felmerülő költségeket (oklevél, érem, versenybírói díj, stb.) a Tolna megyei Asztalitenisz Szövetség viseli.

A teremköltségeket a verseny helyszínének feltüntetett iskola, vagy sportegyesület fedezi.

10.       Egyebek:

A versenyen a 2015/2016 tanév Diákolimpia Általános Szabályok 6. pont szerinti igazolási szabályzata érvényes.

A versenyen a MOATSZ által kiadott sportági versenyszabályok érvényesek.

Szekszárd, 2015. szeptember 17.

                                  

                                                                       Tolna Megyei Asztalitenisz Szövetség

Go to top