eb-selejtezo-2018-08-28-hun-aut

Augusztus 28-án 17 órától férfiválogatottunk Ausztria legjobbjait fogadja Európa-bajnoki selejtezőn az Ormai László Asztalitenisz-csarnokban.

„Egy 2015-ben Európa-bajnokságot nyert csapatról van szó, amely azóta nem sokat vesztett az erejéből – kezdte az ellenfél bemutatását Aranyosi Péter szövetségi kapitány. – Mindhárom poszton erősek, bár Majoros Bence az idei szlovéniai World Tour-versenyen áprilisban megverte 4:1-re Daniel Habesohnt. Három nyert szettre menő mérkőzésen ráadásul nagyobb esélye van a gyengébb játékosnak, de a neveket összehasonlítva még így is az osztrákoknak van jóval nagyobb esélyük. Egy-egy meccset elcsíphetünk, óriási bravúrral még akár nyerhetünk is, de nem nekünk áll a zászló. Hangsúlyozom azonban, hogy ebben a sportágban a három nyert szettig tartó mérkőzéseken előfordulhatnak meglepetések, az idei Eb-selejtezőkön is láthattunk erre több példát, reménykedem a legjobban. A hazai közönség mindenesetre sokat segíthet.”

A selejtezősorozatban eddig mindkét csapat egy mérkőzésen van túl, a mieink 3:1-re kikaptak Portugáliában, míg Ausztria (Stefan Fegerl, Gárdos Róbert, Daniel Habesohn felállásban) 3:0-ra megverte otthon a szintén klasszisokat felvonultató luzitánokat, ami azért jól jelzi a játékerejét.

A közönség biztatása tehát tényleg elkél majd, a belépés ezúttal is ingyenes lesz az Ormai csarnokba.

A magyar csapatban Majoros Bence, Ecseki Nándor, Szudi Ádám és Lakatos Tamás kaphat lehetőséget.

A csapat Európa-bajnokság lebonyolításáról itt olvashatnak bővebben.

Go to top