cheng-i-chinggel-all-fel-a-szekszard-26-an

A Szekszárd AC pénteken Póta Georgina csapatát, a címvédő TTC Berlin Eastside-ot fogadja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A Szekszárd egy győzelemmel és három vereséggel, csoportmásodikként jutott a BL legjobb nyolc csapata közé. A berliniek Csehországban kikaptak ugyan a Hodoníntól, de így is megnyerték a csoportjukat, és a negyeddöntőnek is esélyesként vághatnak neki.

„A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes Berlin Eastside vár ránk, ami nagy kihívás – tekintett a párharc elé Szily György, a Szekszárd vezetőedzője. – Motivál minket, hogy Póta Georgina csapatát fogadjuk, és nagyon örülünk, hogy a Berlin tagjaként Szekszárdon köszönthetjük majd. Igyekszünk felnőni a feladathoz, és megpróbáljuk látványos, első rangú asztalitenisszel kiszolgálni közönségünket a Seamaster Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Legjobb játékosunkat, Cseng I-csinget mindenképp be kell vetnünk, és reménykedem benne, hogy a védekező stílusú Polina Mihajlovával meglephetjük őket.”

A tajvani és az orosz játékos mellett Madarász Dóra, a litván Ruta Paskauskiené, esetleg Imre Leila juthat még szóhoz a szekszárdiaknál.

A négyszeres BL-győztes (2012, 2014, 2016, 2017) Berlinnél Póta Georgina és a német-kínai Shan Xiaona alapembernek számít, rajtuk kívül a 48 éves orosz Irina Palina, a 22 éves japán Macudaira Siho és a német Kathrin Mühlbach kapott szerepet a csoportkörben.

Az első mérkőzést pénteken 18 órától játsszák a felek Szekszárdon, míg a németországi visszavágót február 9-én rendezik.

Go to top