asztaltitenisz-world-tour-2018

A World Tour-sorozat nyitó állomásának 2018-ban is Budapest ad otthont, és az asztalitenisz kedvelőinek igencsak ajánlott kilátogatni rá.

 

Az eseményt újfent a BOK-csarnokban rendezik meg, mégpedig január 16–21. között. Az idei helyszín bevált, ezért nem is változatattak rajta a szervezők, a korábbi SYMA-csarnokban minden feltétel adott a verseny problémamentes lebonyolítására. Az első napokon húsz asztal fogadja a versenyzőket, de ha a játékosok száma igényli, huszonkettőt is fel lehet állítani.

Több mint négyszáz nevezés érkezett a viadalra. Kínából is sokan jönnek, köztük olyan klasszisok, mint Fan Csen-tung (angol: Fan Zhendong) és Csen Meng (Chen Meng), akik megnyerték az idei World Tour-sorozat asztanai nagydöntőjét. De indul Vlagyimir Szamszonov, az Európa-bajnoki címvédő Emmanuel Lebesson és persze a teljes magyar élmezőny is, élükön Póta Georginával.

A játékosokat az idei 100 ezer helyett hazai rekordnak számító 150 ezer dollár pénzdíj várja, a jegyárak viszont nem változnak, a belépőket a helyszínen lehet megvenni. A nézők minél jobb kiszolgálása érdekében az utolsó napokon ezúttal az asztalokhoz sokkal közelebb foglalhatnak majd helyet. Az elődöntők és döntők előtti bevonulást hang- és fényeffektusokkal színesített show-elemek kísérik, ezzel is fokozva a hangulatot.

Újdonság az is, hogy a főtáblás mérkőzések úgynevezett multiball rendszerben zajlanak. A holtidők csökkentésének érdekében játékvezető-asszisztensek labdát adnak az adogató játékosnak, hogy ne kelljen elmenniük az elgurult labdákért, így labdamenetek közti idő várhatóan rövidül.

Az M4 Sport napi egyórás összefoglalókkal jelentkezik a verseny alatt, szombaton (13.00–14.30) és vasárnap (15.00–17.45) pedig élő közvetítést láthatunk a csatornán.

Jegyek a helyszínen belépéskor válthatók változatlan árakon:
2018. január 16-19. 1500 Ft (diák, nyugdíjas, versenyzői engedélyes kedvezményes ár 1000 Ft)
2018. január 20-21. 2000 Ft (diák, nyugdíjas, versenyzői engedélyes kedvezményes ár 1500 Ft)
2018. január 16-21. bérlet 8000 Ft

Go to top