t2-csapat-vegeredmeny

A Póta Georginát is a soraiban tudó Team Rossi nem jutott be a T2 Asia-Pacific elnevezésű meghívásos versenysorozat decemberi nagydöntőjébe.

Az utolsó, hatodik körben a Team Rossi először a Team JJ-vel csapott össze, és alulmaradt 16:13-ra. Póta Georgina 3:2-re elveszítette a párharcát Matilda Ekholmmal szemben, akit az előző héten a világkupán legyőzött.

„Az elején nagyon jól játszott, míg én sok könnyű hibát követtem el – értékelt a svéd játékos. – Aztán teljesen megváltozott a játék képe, amikor ő kezdett el rontani. A Kill Zone szettben kicsit passzív volt, én viszont nagyon meg akartam nyerni.”

A folytatás még rosszabbul alakult Rosskopfék számára, hiszen 19:13-ra kikaptak a Team Maze-től – Póta 4:1-es vereséget szenvedett a dél-koreai Jang He Untól –, de még így is maradt esélyük kiharcolni a decemberi nagydöntős szereplés jogát.

Ehhez legalább ötszettes különbséggel le kellett volna győzniük a Team Perssont. Ez nem sikerült, 16:15-re kikapott a német kapitány csapata, amelyben csak Paul Drinkhall nyerte meg a maga meccsét (5:0-ra Mattias Karlsson ellen), a többiek kikaptak, Póta Georgina 3:2-re Suthasini Sawettabuttól.

„A tegnapi vereségem után ma mindenképp győzni akartam, főleg azért, mert az anyukám is a nézőtéren volt. Köszi, anyu, hogy eljöttél megnézni” – mondta a thaiföldi lány.

A négy csapat közül a Team Maze és a Team Persson végzett az első két helyen, ők játsszák tehát majd a döntőt. Érdekesség, hogy Perssonék zártak a legrosszabb szettkülönbséggel (–7), de a szabályok szerint nem ez döntött, hanem a megnyert szettek száma, ebben pedig a másodikak lettek.

„A szezon során sosem álltunk az első két hely valamelyikén, de így is volt esélyünk az utolsó pillanatig. Nem éltünk a lehetőségeinkkel, ezért valószínűleg nem is érdemelnénk meg a továbbjutást” – nyilatkozta önkritikusan Jörg Rosskopf.

Férfi egyesben Dimitrij Ovtcharov, Csuang Csi-jüan, Timo Boll és Vlagyimir Szamszonov, a nőknél Liu Fej, Si Hszün-jao, Feng Tian-vej és Szőcs Bernadett készülhet a nagydöntőre. Póta Georgina a nyolcadik lett a nők 12-es mezőnyében, a 18 mérkőzésen 37:48-as szettaránnyal zárva.

A DECEMBERI NAGYDÖNTŐ MENETRENDJE
December 7., csütörtök
Férfi és női egyes playoff

December 8., péntek
Csapatdöntő
Női döntő

December 9., szombat
Csapatdöntő
Férfi döntő

Go to top