Nagyszerű hírről értesítette a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség a Magyar Olimpiai Bizottságot és a MOATSZ-ot: egy orosz versenyző visszalépése nyomán Imre Leila is részt vehet az ifjúsági olimpián.

Az ITTF leveléből kiderül, hogy az orosz Malanyina visszalépett a részvételtől, így a tartalékok között jegyzett Imre Leilának ajánlják fel az indulási jogot az augusztus 16. és 28. között a kínai Nandzsingban rendezendő ifjúsági olimpián. Amint az köztudomású, Szudi Ádám kiharcolta a részvételt az esztendő legrangosabb korosztályos sporteseményére, s mivel a mi sportágunkban egy nemzet legföljebb két játékost nevezhet, a magyar asztaliteniszsport maximális létszámmal képviseltetheti magát a nagy seregszemlén.

A részvételi lehetőség kihasználásáról a Magyar Olimpiai Bizottság állásfoglalást kért a MOATSZ-tól, s a szövetség természetesen örömmel élt a különleges alkalommal.

Imre Leila (Univer Kft. Kecskemét) jelenleg Riva del Gardában, az utánpótlás Európa-bajnokságon erősíti az ifjúsági válogatottat.

Go to top