asztalitenisz-final-four-2018

Június 2-3-án Szekszárdon rendezik meg a női és férfi Extraliga négyes döntőjét.

Már hagyomány, hogy a legmagasabb bajnoki osztály érmes helyezéseit egy hétvégén, négyes döntő keretén belül döntik el a legjobb magyar klubcsapatok a férfiaknál és a nőknél egyaránt.

Az idei Final Four házigazdája Szekszárd lesz június első hétvégéjén. A lebonyolítás a szokásos: a szombati elődöntőben az alapszakaszgyőztes a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal mérkőzik meg. Vasárnap a finálé előtt rendezik meg a bronzmérkőzéseket.

A hölgyeknél a tavalyi győztes Szekszárd számít a legnagyobb esélyesnek, és nem csak a hazai pálya miatt.

„Az alapszakaszban elért eredményeink alapján bizakodó vagyok, viszonylag könnyen tudtunk győzni, de ez semmiképp sem azt jelenti, hogy elbíznánk magunkat – figyelmeztetett Szily György, a Szekszárd vezetőedzője. – A sport, különösen az asztalitenisz hozhat meglepetéseket. Házigazdaként igyekszünk a csapatok és a nézők jó vendéglátói lenni a 2018-as Final Four alatt, amelynek a Polina Mihajlova, Ruta Paskauskiene, Madarász Dóra, Bálint Bernadett, Imre Leila összeállításban vágunk neki."

A Tolna megyei csapat az Orosházával, a Budaörs az ERDÉRT-tel játszik az elődöntőben.

A férfiaknál talán nehezebb megtippelni a dobogósok sorrendjét. A Pécs, BVSC, Celldömölk trió óriási csatát vívott az alapszakaszban a minél előnyösebb helyezésért, de a negyedikként befutó Szegedet sem szabad leírni.

„Minimális elvárás a döntőbe jutás, de természetesen a győzelem a cél – nyilatkozta Dudás Róbert, a címvédő PEAC vezetőedzője. – Ez talán az eddigi legkiegyensúlyozottabb négyes döntő, ha az alapszakaszt nézzük, hiszen nagyon kiélezett mérkőzéseken elért egy-egy ponton múlott az elsőbbségünk. A BVSC és a Celldömölk is nívós csapattal rendelkezik, és a Szeged is, amely szintén az élbolyba tartozik. Bár volt sérülés a csapatban, bízunk abban, hogy június másodikára összeáll minden. Szeretnénk a szurkolóink támogatásából is erőt meríteni, reméljük, a közeli Szekszárdra elkísérnek minket a fanatikusaink."

A férfiaknál Pécs–Szeged és BVSC–Celldömölk mérkőzést rendeznek az elődöntőben.

Fontos megemlíteni, hogy döntetlen (5:5) esetén az a csapat szerzi meg a győzelmet, amelyik az alapszakaszban jobb helyezést ért el (a játszma- és a poénarányt nem veszik figyelembe), ezt az elvet kell alkalmazni a
továbbjutást, a 3. helyezést és a bajnoki címet eldöntő mérkőzéseknél is.

Csak az a játékos vehet részt a négyes döntőben, aki az alapszakaszban legalább hat mérkőzésen játszott. Sérülés vagy betegség esetén szerepeltethető az a játékos is, aki a szakosztály alsóbb osztályban szereplő bármely csapatában a bajnokság során legalább hat mérkőzésen részt vett. A különböző osztályokban lejátszott mérkőzések összeadódnak.

A csapatok a presztízs és az érmek mellett jelentős pénzdíjért is küzdenek majd. A bajnokok 750 000 forintot kapnak, a második, harmadik és negyedik helyezetteknek pedig 375 000, 250 000, illetve 125 000 forint jár.

Versenykiírás itt tekinthető meg.

Program:

Június 2. szombat
• 10.50 óra Ünnepélyes megnyitó
• 11.00 óra Elődöntők (Alapszakasz 1-4. helyezettek) Szekszárd AC I. – PET-BAU ASE Orosháza és PTE PEAC-Kalo Méh I. – Floratom Szeged AC Probart I.
• 15.00 óra Elődöntők: (Alapszakasz 2-3. helyezettek) Budaörs 2i SC. – Budapesti Erdért SE és BVSC-Zugló I.Celldömölki VSE-Swietelsky I.
Június 3. vasárnap
• 10.00 óra 3. helyezést eldöntő mérkőzések
• 15.00 döntők

asztalitenisz-final-four-plakat

 

A 2017-es Final Four legjobb pillanatai

 

Go to top