budaors-pingpong-hete

A helyszín: Budaörs. A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya január utolsó hetében a legszínesebb, és a lehető legszínvonalasabb programokkal vár minden érdeklődőt a „Pingpong Hete Budaörsön" rendezvényre. A versenysport két kiemelkedő mérkőzéssel szerepel a rendezvényen, hiszen egyrészt felnőtt női válogatott mérkőzésnek adhat otthont Budaörs Városa immár harmadik alkalommal (korábban Csehország és Franciaország ellen). A svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőn ráadásul két BSC sportoló, Pergel Szandra és Nagyváradi Mercédesz is tagja annak a magyar válogatott keretnek, amely eddigi három mérkőzését megnyerte csoportjában, így jó esélye van arra, hogy csoportgyőztesként kvalifikálja magát az Európa-bajnokságra.

A pingpong hét másik fontos tétmérkőzése pedig a Budaörsi Sport Club női csapatának ETTU Kupa negyeddöntője a török Bursa Büyüksehir Belediyespor csapata ellen. A lányok a december végén lejátszott fordulóban 3-1 arányban legyőzték portugál ellenfelüket, így jutottak be a legjobb nyolc közé, ami eddig egyszer sikerült 2003 óta, amikortól csapatunk részt vesz az ETTU Kupában! Az elődöntőbe jutás két mérkőzésen dől el, a visszavágóra február elején kerül sor Törökországban. A párharc esélyese a honosított ázsiai játékossal és idegen légiósokkal felálló ellenfelünk, de a budaörsi lányok mindent elkövetnek majd, hogy borítsák a papírformát.

„Véleményünk szerint a versenysport és a szabadidő-tömegsport együtt, egy helyen lehet igazán erős és sikeres, ezért azon túl, hogy mindkét mérkőzésre várunk minden budaörsit és nem budaörsit, hogy együtt szurkolhassunk a magyar csapatoknak ( a mérkőzések megtekintése díjtalan ),újfent megrendezzük „Budaörs Város Nyílt Amatőr Asztalitenisz Bajnokságát", ahol bárki elindulhat( nem budaörsi lakos is), aki nem igazolt asztalitenisz játékos. A versenyt gyerek és felnőtt korosztályban szervezzük ugyanazon körülmények között, mint a nemzetközi mérkőzéseket, az érmek átadására pedig közvetlenül az ETTU Kupa mérkőzés előtt kerül sor”- mondta el Szvitán Krisztina, a Budaörsi SC asztalitenisz szakosztályának vezetője.

Azon sportolni vágyókat, akik nem szeretnének versenyezni, de pingpongozni igen két asztal várja folyamatosan a Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand létesítményében ( 2040 Budaörs Hársfa u.6.) 2017.január 23. hétfő és 29. vasárnap között, azaz a pingpong hetében!

A Pingpong Hete Budaörsön rendezvény programja:
2017. január 24. kedd 18.00: Magyarország- Svédország női válogatott Európa- bajnoki selejtező mérkőzés
2017. január 28. szombat 10.00: Budaörs Város Nyílt Amatőr Asztalitenisz Bajnoksága (versenykiírás)
2017. január 28. szombat 18.00: Budaörsi 2i SC – Bursa Büyüksehir Belediyespor ( török ) ETTU Kupa negyeddöntő

A rendezvény helye: Budaörs Városi Uszoda, Sportcsarnok és Strand ( 2040 Budaörs, Hársfa u.6. )
Minden program díjmentes!

2017. január 23. hétfő 16 órától 2017. január 29. vasárnap 18 óráig két asztal várja folyamatosan a pingpongozni vágyókat a létesítmény nyitvatartási idejében!

Lényeges információ, hogy a férfi válogatott szintén január 24-én látogat az osztrák Waizenkirchen városába, a csapat Eb- selejtező következő körében az A csoportban.
Eb selejtező információ: http://www.ettu.org/en/events/european-championships-team-qualification/draws---results/
(J csoport és az A csoport, a kis nyílra kattintva lenyílik az meccsek eredménye.)

Női ETTU Kupa állása: http://www.ettu.org/en/events/ettu-cup-women/draws---results/

Női BL állása http://www.ettu.org/en/events/european-champions-league-women/draws---results/

Go to top