reggeli-start-natran

Nátrán Roland MOATSZ-elnök a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának vendége volt. Ebben elmondta többek között, hogy a hazai szövetség pályázik a 2019-es világbajnokság megrendezésére.

„Mintegy hatezer igazolt asztaliteniszező van az országban, kevésbé kedvező, hogy ebből nagyon kevés az utánpótláskorú. E szám növelése a cél" – mondta Nátrán Roland a műsorban.

Az iskolai programnak köszönhetően – amelynek keretében 150 intézményben helyeznek el asztalitenisz-csomagot – 6-7000 gyerek fog ütőt a kezébe. Velük szélesíthető az utánpótlás bázisa, és ezen az úton haladva 2020-ig megvalósítható a 2-3 éve kitűzött cél, a 20 ezer igazolt versenyző.

A szövetség szintén célul tűzte ki, hogy a magyar asztaliteniszt a top ötben jegyezzék Európában. Ezzel kapcsolatban Nátrán Roland elmondta, hogy „óriási a tülekedés az élvonalban", és az Eb-k lebonyolítási rendszere miatt fontos, hogy az első 12-ben legyen benne a női és a férfi válogatottunk is, ez az elsődleges cél, innentől kezdve már nüánszok döntenek a helyezésekről. Az elnök azt szeretné látni a következő Európa-bajnokságokon, hogy a lányok éremért, a fiúk pedig az első hat közé kerülésért küzdenek.

A műsorban elhangzott, hogy a szövetség kormányzati támogatással megpályázza a 2019-es világbajnokság megrendezését.

A teljes beszélgetés ide kattintva nézhető meg.

Go to top