jonyer-istvan

A Fővárosi Közgyűlés zárt tárgyalás után megtartott szavazással döntött arról, hogy kik kaphatják meg az idén a Pro Urbe Budapest díjat. A hat díjazott között lesz Jónyer István is.

A miskolci születésű Jónyer István 1970-ben igazolt a Bp. Spartacushoz, amelynek színeiben aztán 1984-es visszavonulásáig játszott.

Világbajnokságon (kétszer párosban, egyszer egyéniben és csapatban) és Európa-bajnokságon (párosban és csapatban is kétszer) egyaránt négyszer lett aranyérmes, nem csoda, hogy több elismerésben részesült már eddig is profi pályafutása befejezése után.

A Magyar Asztalitenisz-szövetség korábbi alelnöke megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét (1994), a Príma díjat (2013) és a Magyar Örökség díjat (2014) is, november 17-től pedig Pro Urbe Budapest díjasnak is mondhatja magát.

A 28/1992. (X. 1.) Főv. Kgy. Rendelet 2. § (1) bekezdése szerint „Pro Urbe Budapest" díj adományozható a főváros érdekében végzett kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó tevékenységért. Ez a díj a legmagasabb kitüntetés, amelyet a Fővárosi Közgyűlés közösségeknek és magánszemélyeknek is adományozhat.

Go to top