pota-georgina-t2

Póta Georgina a megszokott három helyett négy mérkőzést vívott a T2 Asia-Pacific versenysorozat negyedik körében.

Az első napon a Team Rossi 13:11-es hátrányban volt, amikor az utolsó párban Póta Georginát és Dzson Dzsi Hit szólították asztalhoz. A magyar játékosnak nem sikerült pontot mentenie csapata számára, mert bár az első szettet 5:0-s hátrányból megnyerte, a következő négy a dél-koreaié lett. A Team JJ így 17:12-es győzelmet aratott.

A második meccsén a Team Rossi 17:11-re legyőzte Michael Maze csapatát. Gina a japán Kihara Mijuval játszott először, aki ellen megnyerte az első négy szettet, az ötödiket 4:3-as előnyről 6:4-re elbukta, így „csak” 4:1-re diadalmaskodott.

„Természetesen jó lett volna öt szettet nyernem a csapatomnak, de ennek az eredménynek is nagyon örülök – értékelt a Team Rossi magyarja. – Ezt megelőzően még sosem játszottunk egymással, és tegnap este kicsit aggódtam a szemcsés borítása miatt, de végül is minden jól alakult.”

Ebben a párharcban Ginának még egyszer asztalhoz kellett állnia, ő helyettesítette ugyanis a nyaksérüléssel bajlódó Elizabeta Samarát, aki már a csapat Eb döntőjében sem volt százszázalékos állapotban. A szingapúri Feng Tian-vej volt az ellenfél, akivel Gina korábban 2:2-t játszott, ami bravúrnak számított. Most a világranglista 8. helyén álló Feng egyértelműen jobb volt, 4:1-re nyert, az egyetlen győztes játszmát Gina 11:10-zel húzta be.

„A negyedik játszmát leszámítva szerintem jól játszottam ma. Amikor legutóbb találkoztunk, 2:2-es döntetlen lett a vége, most azonban felkészültebbnek éreztem magam” – nyilatkozta Feng.

A 4. kör utolsó napján Jörg Rosskopf csapata 20:10-es vereségbe szaladt bele a Team Perssonnal szemben, és ekkor már Póta sem brillírozott. A friss csapat Európa-bajnok Szőcs Bernadett-től 5:1-re kapott ki, igaz, majdnem ő lett az első a verseny történetében, aki 11:0-ra megnyert egy szettet, a negyedik játszmában ugyanis 10:0-nál szerezte első pontját a marosvásárhelyi lány.

A T2 következő, ötödik fordulójára nem kell sokat várni, hiszen október 3. és 7. között rendezik.

AZ ÁLLÁS A 4. FORDULÓ UTÁN
1. Team Persson 176:164
2. Team Maze 170:157
3. Team JJ 165:170
4. Team Rossi 153:173

wtcc2019 - buy tickets
25x1
slt logo
25x1
moatsz-tamogatok-joola
volgswagen a world tour támogatója
 25x1
Go to top